-->

LLAC NESS VERITAT O MENTIDA?



Existeix el monstre? Es una llegenda? Algú ho ha vist?, un article deia que hi ha un estudi científic que intenta verificar, si el mític animal, és real, o simplement imaginació humana.
De fet el llac Ness, es la més gran concentració d'aigua fresca del Regne Unit, el projecte amb el que volen esbrinar, l'historia d'en NESS, l'anomenen URQUHART, en honor del castell que amb aquest mateix nom aixeca les seves runes en una de les riberes del llac. Format fa uns 10.000 anys, més o menys, el llac Ness, té 105 km. de longitud, i conté uns 260 milions de metres cúbics de les més llegendàries aigües del mon.
És un llac d'aigües prístines, amb molt poca contaminació per residus industrials o de granges i es per aixó que és un bon lloc per estudiar els efectes de la pluja àcida, el canvis en el medi ambient, les alteracions ecològiques, la qualitat de l'aigua.
Encara no s'ha posat a investigar seriosament el tema del monstre, el que si se sap és que aquest llac a uns 170 metres per sobre del nivell del mar, ocupa una zona en que es va donar un moviment de terres, la formació del llac és natural, al llac Ness, aboquen les seves aigües diferents rius, que en el seu curs travessen terres de mines i canteres, aquestes restes minerals han entrat en el llac i es per això que les seves aigües tenen un color especial, mirant fins al fons, son com la tinta; mirant cap a l'horitzó són de color marró. Una part del misteri de las aigües del llac es deu a que els bussejadors o submarinistes que s’endinsen en aquest llac, no poden veure rés. Malgrat tot, hi han passat coses que es poden qualificar de peculiars.
Per exemple, explica el científic Anthony Preston que van introduir unes quantes boies amb uns detectors, en un dia en que el vent bufava com sempre, des de el sud-est, però les boies es van bellugar en direcció contraria, i en la zona no hi ha corrents, realment va ser quelcom estrany; i a la costa sud, un altre dia d'investigació, es van enregistrar, rumors marins, en el fons de llac, però fins a les hores, ningú sap d'on procedeixen.
Així doncs : el misteri del mític monstre, realitat o llegenda?.

No hay comentarios: