-->

Molt bon día de Sant Jordi


Avui es uns dels dies més bonics de l'any, ja que tenim una nova diada de Sant Jordi. Els carrers s'omplen de llibres i roses.
El 23 d'abril és una data que sempre ha estat lligada, directa o indirectament, a la literatura i les tradicions populars. Els cavallers catalans que van partir cap a l'Orient no s'hagueren d'imaginar la repercussió que tindrien els seus relats sobre el culte a un Sant local: Sant Jordi. Posteriorment aquest relat es faria ressó referint-se a la tradició medieval de cavallers lluitant contra el mal. La llegenda que va sorgir és de sobres coneguda: Sant Jordi lluita contra el malvat drac que manté retinguda a la princesa. Finalment, Sant Jordi venç i en el lloc on el drac vessa la seva sang creix un roser com signe d'amor i amistat. Però el que definitivament ha empès a la importància d'aquest dia ha estat que ara s'ha considerat com "Dia Internacional del llibre".

Així que aprofiteu aquest día ple de sol i gaudiu d'aquesta festa tant nostra,i a la vegada tant internacional.

Des d’aquí us regalo un llibre i una rosa





Bona diada i molta sort.



Hoy es unos de los días más bonitos del año, ya que tenemos una nueva fiesta de Sant Jordi. Las calles se llenan de libros y rosas. El 23 de abril es una fecha que siempre ha sido ligada, directa o indirectamente, a la literatura y las tradiciones populares. Los caballeros catalanes que partieron hacia el Oriente no se hubieran podido imaginar la repercusión que tendrían sus relatos sobre el culto a un Santo local: Sant Jordi. Posteriormente este relato se “adapataria”a la tradición medieval de caballeros luchando contra el mal. La leyenda que surgió es de sobra conocida: Sant Jordi lucha contra el malvado dragón que mantiene retenida a la princesa. Finalmente, Sant Jordi vence y en el lugar dónde el dragón derrama su sangre crece un rosal como signo de amor y amistad. Pero el que definitivamente ha empujado a la importancia de este día ha sido que se ha considerado como "Día Internacional del libro.
Aprovechar este día lleno de sol y disfrutar de esta fiesta tan nuestra,y a la vez tan internacional.

No hay comentarios: